RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada Brčko distrikta započela 42. redovitu sjednicu

Na današnjoj 42. redovitoj sjednici, Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odobrila je Nacrt odluke o odobravanju izmjena regulacijskog plana dijela stambenih naselja „Mujkići II“ i „Ivici“ na prijedlog Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove. Također, odobren je Nacrt odluke o pristupanju izradi regulacijskog plana dijela stambenih naselja „Brezik I“ i „Brezik II“.

Na prijedlog istog Odjela, Vlada je odobrila Nacrt odluke o odobravanju prijedloga Strategije prostornog razvoja Brčko distrikta BiH, kojim se definiraju dugoročni ciljevi prostornog planiranja i razvoja u skladu s ukupnim ekonomskim, socijalnim i kulturno-povijesnim razvojem te će isti biti izložen na stalni javni uvid u Odjelu za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove.

Vlada je na sjednici usvojila Prijedlog odluke o usvajanju programa utroška tekućih donacija, subvencija i transfera u Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo odobrenih proračunom Distrikta za 2022. godinu, a odnosi se na programe poticaja u poljoprivredi po zahtjevima iz 2022. godine i ranijeg razdoblja, nabave šumskih sadnica za pošumljavanje i popunjavanje sastojine na ime uplate sredstava za prostu reprodukciju u privatnim šumama te naknade štete u skladu sa Zakonom o veterinarstvu Bosne i Hercegovine.

Na prijedlog Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava kapitalnih donacija pojedincima i ostalih donacija pojedincima u 2022. godini. Ovaj program se, između ostalog, odnosi na obnovu individualnih stambenih objekata raseljenih osoba i povratnika, te stambeno zbrinjavanje Roma u Brčko distriktu BiH.

Vlada je također odobrila Smjernice za izradu nacrta odluke o načinu raspodjele sredstava za realizaciju programa stambenog zbrinjavanja, sanacija/rekonstrukcija ratom oštećenih/porušenih stambenih jedinica na području Distrikta za ovu godinu.

Odjel za komunalne poslove izvijestio je Vladu o završetku radova rekonstrukcije ulice i vodovodne mreže u ulici Mladena Maglova u Mjesnoj zajednici Srpska Varoš, te je dana suglasnost za isplaćivanje okončanih radova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Novi članovi vlade danas polažu zakletvu

Radio Brčko

Sinoć okončana deseta redova sjednica Skupštine Brčko distrikta

Admir Kadrić

Brčko: Zaključena osma i započeta nova redovna sjednica Skupštine

Admir Kadrić