Brčko

Brčko distrikt BiH: Odlukom Vlade rebalansirano 15 milijuna maraka

Vlada Brčko distrikta BiH donijela je Odluku o izmjeni proračuna za tekuću godinu, kojom je rebalansirano 15 milijuna konvertibilinih maraka.

„Nismo došli do novih prihoda, ali je Vlada uspjela naći unutarnje rezerve u iznosu od preko šest milijuna maraka na uštedama na pozicijama plaća i materijalnih troškova i izvršili smo prenos sredstava od oko devet milijuna iz ranijih godina, što nam je bio dobar osnov za ispunjavanje obveza do konca godine“, izjavio je gradonačelnik Esed Kadrić.

Rebalansom su planirana dva milijuna maraka dodatno za poticaje u poljoprivredi što će u zbroju za ovu godinu iznositi 12 milijuna maraka. Osigurano je i 700.000 za gospodarski razvitak, te 200.000 KM potpore Javnog poduzeća “Luka”, koliko i za rad Povjerenstva za sprječavanju sukoba interesa.

Uspjela su se pronaći sredsatva od oko milijun i 200.000 KM za tekuće donacije sportskim klubovima. Prema Zdravstvenoj ustanovi djelovat će se s oko milijun maraka u borbi protiv četvrtog vala koronavirusa. Policiji Distrikta za potrebe nove zgrade također ide milijun maraka. Direkciji za financije pripalo je 500.000 KM za nabavu softvera za Poresku upravu kako bi se krenulo s primjenom Zakona o igrama na sreću.

Između ostalog rebalansiranim novcem 100.000 KM će biti izdvojeno za ukrasnu rasvjetu, ali i 80.000 za klizalište na Trgu mladih. Nakon svih izmjena, proračun Brčko distrikta BiH će u ovom trenutku iznositi 232 milijuna maraka.

Predstavnici izvršne vlasti danas su dali suglasnost na Odluku o promjeni statusa Javnog poduzeća „Radio Brčko“ koje će se preregistrirati u Javnu ustanovu, a koja će imati nadležnost za informiranje i izdavaštvo u skladu sa Zakonom o proračunu Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button