RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada distrikta Brčko sutra u Vučilovcu

Vlada distrikta Brčko nastavlja aktivnosti na čišćenju, dekontaminaciji i denzifekciji mjesta Vučilovc, i prema riječima gradonačelnika Dr. Ante Domića nastojat će danas i sutra odratiti taj posao.

Kišno vrijeme čini teškoće za tretiranje komaraca, pa će stoga neke aktivnosti po tom pitanju biti prolongiranje , kazao je on na današnjem 34 nastavku 27. izvanredne sjednice Vlade distrikta Brčko .

Putna komunikacija Brčko –Lončari je i dalje u prekidu te se jučer uspjelo ubrzati neke radnje JP Putevi Bijeljina koje je zaduženo za ovaj dio prometnice, kaže Dr. Domić i ističe da se nastavljaju i aktivnosti na pružanju hunanitarne pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Pripremaju se i završna izvješća oko obračuna štete , kao i za pomoć onima koji su pretrpjeli elementarnu nepogodu.

„Sutra imamo novu sjednicu Vlade i vidjet će mo što smo napravili danas ,kako bi odmah sutra napraviti eventualne korekcije“ kaže gradonačelnik i navodi kako su se dogovorili da se sutra cjelokupna Vlada nađe u Vučilovcu , kako bi se na licu mjesta utvrdilo činjenično stanje i daljni pravac djelovanja.Na ovakvu Oddluku se došlo zbog činjenice da neki članovi vlade distrikta Brčko nikada nisu bili u Vučilovcu , i da je ipak potrebno obići to mjesto i vidjeti trenutno stanje u kojem se ovo mjesto nalazi.

Imajući u vidu da je potrebno raditi rebalans Proračuna , kako bi se ljudima u nesreći koja ih je zadesila, pomoglo i da na raspolaganju ima novca koliko ima, danas je Vlada donijela Odluku da sredstva za luksuz, tipa nabava službenih vozila i informatičke opreme, obustavlja , a ta sredstva će kroz rebalans Proračuna biti preusmjerena na pomoć ljudima . On je još kazao da je u ovoj fazi za pomoć potrebno minimalno 15 milijuna maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.