RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Влада Дистрикта одобрила Средњорочни план развоја здравствене заштите

На приједлог Одјељења за здравство, Влада дистрикта Брчко је ових дана одобрила Нацрт одлуке о усвајању Средњорочног плана развоја здравствене заштите Дистрикта којим се ствара предуслов за доношење програма здравствене заштите здравственог система у дистрикту Брчко.

„На самој сједници Владе упућене су оправдане критике према пружању здравствене заштите на подручју Дистрикта, као и велики број критика које добијамо свакодневно од грађана, али с друге стране оне активности које су произашле радом ресорног Одјељења протекле године говоре да су направљени помаци када је ријеч о здравственој заштити“, истакао је данас Сеад Шадић, шеф Одјељења за здравство у Влади дистрикта.

Према његовим ријечима велики број љекара је упућен на специјализацију и суспецијализацију, обезбијеђена су неопходна финанијска средства за њихову замјену, затим покренута је процедура за израду подзаконског акта који се тиче континуиране едукације здравствених радника и сарадника, а поред тога завршен је процес полагања стручних испита за здравствене раднике и здравствене сараднике на подручју дистрикта Брчко.

„Имамо кадар, а континуирано радимо да кроз капитални буџет идемо у набавку и осавремењавање  опреме и обезбјеђивање адекватног простора“, рекао је Шадић и нагласио да је Одјељење у протекле двије године завршило зграду за смјештај магнетне резонанце, смјестили ЦТ апарат, у склопу примарне здравствене заштите обезбиједили нови РТГ, а у току је изградња нове зграде за потребе здравства, а израђен је и приједлог самог круга болнице и нове зграде Дома здравља.

Шадић каже да Одјељење има потребу за овакав средњорочни план који до сада није постојао, а наредни корак биће средњорочни план развоја кадра у здравственом сектору.

Како је наведено у одлуци о одобравању Средњорочног плана развоја здравствене заштите Брчко дистрикта коју је усвојила Влада, поменути план представља кровни документ здравства Брчко дистрикта, који даје контекст, визију, приоритете, циљеве и кључне мјере за унапређење здравља грађана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.