RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Danas otvorena manifestacija “Gastro susreti”

U organizaciji Udruge hotelijera i restoratera Brčko distrikta danas su na Trgu mladih, svečano otvoreni tradicionalni Gastro susreti. Naglasak ovogodišnjih Gastro susreta stavljen je na tradicionalnu domaću hranu.

„Ukupno sedam sudionika danas se predstavilo na Gastro susretima sa svojim tradicionalnim domaćim specijalitetima. Pored restorana i hotela, predstavile su se i tri udruge žena iz sva tri naroda u Distriktu a to su Udruga zajednica žena kraljica Katarina Kosača, Udruga žena bošnjakinja i Udruga Kolo srpskih sestara majka Jevrosima“, kazala je Danica Rosić, predsjednica Udruga hotelijera i restoratera Brčko distrikta.

„Ova manifestacija pozitivno će uticati i na promociju Brčko distrikta, gastro turizam je jedan suvremeni vid turizma, gdje se kroz motiviranost posjetitelja da probaju i konzumiraju hranu upravo sumiraju neki rezultati i nadam se da će u Distriktu ovakve manifestacije biti tradicionalne i da ćemo imati sve više sudionika koji na ovaj način predstavljaju i gastronomiju, nematerijalnu baštinu, a i razvitak turizma“, kazao je predstojnik Službe za turizam Vlade Brčko distrikta Aleksandar Đurić:

Ovogodišnje Gastro susrete u ime gradonačelnika otvorio je šef Kabineta gradonačelnika Amir Softić, iskazavši zadovoljstvo i zahvalnost na trudu svih koji su osigurali i pripremili hranu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Predstavljena turističko privredna monografija Brčko distrikta BiH

Mirsad Arnautović

У Брчком обновљени “Гастро сусрети”

Vladimir Matijević

Брчаци ће боравак у “Бањи Врућици” моћи плаћати у шест рата

Дејана Крстић