BrčkoKoronavirus

Vlada na 133. izvanrednoj sjednici o nabavi cjepiva za sprječavanje COVID-19

Vlada Brčko distrikta BiH na 133. izvanrednoj sjednici primila je k znanju Informaciju o Sporazumu o međusobnim pravima i obvezama u svezi s nabavom cjepiva putem mehanizma za globalni pristup cjepivu za sprječavanje COVID-19 (COVAX).

Vlada je usvojila i Zaključak kojim se daje i suglasnost Odjelu za zdravstvo i ostale usluge na plaćanje preostalog dijela ugovorene obveze u iznosu od 462.589,56 KM kako bi se omogućila provedba Ugovora o nabavi cjepiva putem instrumenta COVAX.

Za realizaciju navedenog Zaključka zadužuju se Odjel za zdravstvo i ostale usluge i Direkcija za financije Brčko distrikta BiH.

Odjel za zdravstvo i ostale usluge 15. rujna 2020. godine potpisao je Sporazum, kojim se Brčko distrikt BiH obvezao osigurati potrebna novčana sredstva za realizaciju predmetnog Sporazuma. Skupština Brčko distrikta BiH izdvojila je 558.430,57 KM za 32.000 doza cjepiva namijenjenih za 16.000 stanovnika, a svaki od njih primit će po dvije doze.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!