RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Влада САД-а донирала командна возила институцијама цивилне заштите у БиХ

На данашњој церемонији одржаној у комплексу Амбасаде САД-а у Сарајеву, отправница послова Амбасаде САД Ellen Germain, уручила је вриједну донацију представницима институција за цивилну заштиту у БиХ, која ће даље унаприједити капацитете ових институција да осигурају заштиту и пруже помоћ грађанима БиХ.

Европска команда Војске Сједињених Држава (ЕУЦОМ), путем Уреда за одбрамбену сарадњу (ОДЦ) Амбасаде САД-а, финансирала је набавку три прилагођена командна возила, а укупна вриједност ове донације је око 450.000 долара.

Данас су ова возила уручена представницима Федералне управе цивилне заштите ФБиХ, Републичке управе цивилне заштите РС и Одјељењу за јавну безбиједност Владе Брчко дистрикта БиХ.

“Користим прилику да изразим захвалност на донираном командном возилу, прије свега Америчкој амбасади, односно појединцима који су увијек несебично пружали подршку нашем Одјељењу као и нашој локалној заједници кроз разне пројекте и донације. Нихов допринос драгоцјен је за читаву заједницу”, истакао је шеф Одјељења за јавну безбједност Владе Брчко дистрикта БиХ, Богдан Братић.

Донирана возила користиће се као мобилне командне станице са широким спектром примјена – као одговор на катастрофе, одговор на ситуације које укључују опасне материје, спасилачке акције и као подршка тимовима за уклањање експлозивних средстава. Захваљујући овим возилима, институције које пружају цивилну заштиту биће у могућности боље и брже одговорити у случајевима катастрофа, превозећи особље и опрему и постављајући командне станице било гдје у Босни и Херцеговини.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Tegeltija: BiH je veoma blizu da dobije kandidatski status

Radio Brčko

Brčko: Intenzivirana dezinfekcija javnih površina

Sandra Živković

Film “Toma” na televiziji u BiH 1. januara u 21:10 sati

Radio Brčko