RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada stojeći-zasjedala u Vučilovcu

Tačno mjesec dana nakon ulaska vodene stihije u Vučilovac, naselje koje je i dalje najugroženije u područiju Brčkog, vlada Distrikta je jutrošnji nastavak vanrednog zasjedanja održala u ovom selu. Razlog: uvjeriti se u stanje na terenu nakon povlačenja vode, te ubrzati radnje za normalizaciju uslova i povratku stanovništva.

Veoma pažljivo pratimo higijensko epidemiološku situaciju u Vučilovcu i činimo sve kako bi ona ostala na trenutno zadovoljavajućem nivou, rečeno je na sjednici vlade, čiji je prvi zaključak, da nakon nekoliko dana intenzivne aktivnosti, do sutra, sav čvrsti otpad, mora  biti uklonjen iz Vučilovca.

Vlada operativno, rečeno je jutros na sjednici u Vučilovcu,  intenzivira i aktivnost na iznalaženju alternativne lokacije za mještane ovog sela, na kojoj bi im izgradili stambene objekte i dali u  trajno vlasništvo.

«Radna verzija ovog prijedloga mora ići i na razmatranje u parlemt Distrikta, no mi pripremamo svu potrebnu dokumentaciju koju ćemo predočiti parlamentu, a sve s ciljem da do kraja godine mjesštani Vučilovca imaju trajno riješeno pitanje smještaja» rekao je gradonačelnik Anto Domić.

 

«Svaki od stanovnika naše Mjesne zajednice koja broji 245 domaćinstava će samostalno odlučiti želili se trajno nastaniti na drugom mjestu ili ostati u svom sadašnjem domu, a  o svemu ćemo imati još nekoliko sastanaka i sa predstavnicima vlasti Distrikta, kojima se zahvaljujemo na dosadašnjoj pomoći» rekao je na sjednici vlade predsjednik MZ Vučilovac Ljubiša Ostojić.

Tretiranje komaraca iz vazduha biće nastavljeno čim to vremnenske prilike dozvole, odnosno kada nebuide najava za kišne padavine. U narednom periodu treba intenzivirat6i prskanje komaraca sa zemlje i to na različitim lokalitetima upotrebom svih vozila kojima raspolaže Javno zdravstvo, jedan je od zaključaka vlade, čije zasjedanje će biti nastavljeno sutra u 8 sati.

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.