RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Voćni klub” Brčko organizovao IV “Sajam zimnice”

U organizaciji brčanskog Udruženja „Voćni klub“ Brčko danas je na platou ispred robne kuće u Brčkom održana deseta po redu ovogodišnja manifestacija, pod nazivom „Sajam Zimnice“.

“Ovo je četvrti po redu “Sajam zimnice”, te je potrebno da pored bazara i sličnih manifestacija pomognemo i na druge načine domaće proizvođače kako bi njihovi proizvodi ugledali svjetlo dana”, rekao je Savo Lukić, koordinator “Voćnog kluba” Brčko.

Današnji sajam je posjetio i zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta dr. Anto Domić, koji je ujedno i otvorio sajam.

„Ovaj sajam je prilika da mali proizvođači prezentuju raznolike domaće tradicionalne proizvode i rukotvorine kojima se žele od zaborava sačuvati običaji, kultura i tradicija“, rekao je dr. Anto Domić.

Organizatori sajma kažu da su pored izlagača iz Brčkog, učešće na bazaru uzeli i proizvođači iz Lopara, Tuzle, Bijeljine i Čelića, i ostalih susjednih gradova i opština.

„Sajam je prilika da pomognemo malim proizvođačima da njihovi domaći proizvodi i razne rukotvorine pronađu svoj put do kupaca“, dodao je Lukić.

Organizatori današnjeg “Sajma Zimnice” kažu da nastavljaju sa redovnim aktivnostima Voćnog Kluba, te uskoro počinju sa prikupljanjem uzoraka za manifestaciju “Sudžuka fest”, koja će se održati tokom sljedeće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.