RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Вода са поплављених подручја се све више повлачи. Постављање понтонског моста у Крепшићу ће се још чекати.

Вода са поплављених подручја у Дистрикту се повлачи у нивоу између 25 и 30 центиметара дневно, а путна комуникација Брчко – Лончари је, у потпуности, видљива јер је, на том дијелу, вода опала у нивоу од скоро пола метра.

Анто Домић, градоначелник Дистрикта је, током данашњег засиједања брчанске Владе, рекао да још ивијек нису остварени услови за постављање понтонског моста у Крепшићу јер је потребно извршити одређене грађевинске радове.

„Понтонски мост је краћи од дужине дијела пута који је вода однијела, а тај пропуст нам и даље служи за извлачење воде из поплављених мјеста према ријеци Тињи“, нагласио је градоначелник.

Иако ризична, хигијенско-епидемиолошка ситуација је стабилна и оно што је најважније, како је истакао градоначелник, нема жртава нити обољелих. Током дана се очекује интензивније оспособљавање црпне станице Ђурићи у Крепшићу како би се појачало извлачење воде из поплављеног подручја. У припреми је доконтаминација плављеног простора, а у току је набавка сјемена за сјетву и горива како би се у наредних 15 дана, док још траје сезона, могле засијати одређене пољопривредне културе на оним површинама које нису засијане и контаминиране поплавама или на којима је сјетва уништена обилним падавинама.

Осам службеника брчанске Владе данас је отпутовало у Сарајево на тренинг под руководством УНДП-а о пописивању штета насталих усљед поплава како би се тај посао у Дистрикту могао завршити до 14. јуна.

Градоначелник Домић је још нагласио да су, у случају потреба мјештана за храном или било чим другим што им недостаје, и даље у функцији бројеви 121 и 123 које могу позвати како би им се што прије указала помоћ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.