RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Spervizor Waser pohvalio građane i Vladu Brčko distrikta za jedinstvo u nevolji

Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Brčko, Tamir Waser, posjetio je danas Distrikt kako bi se iz prve ruke upoznao sa razmjerima posljedice poplave koja je zadesila naše područje.

Ono što se dogodilo u Brčko distriktu i BiH je dirnulo duboko u srce ljude u regionu i cijelom svijetu, a to se moglo najbolje ogledati u donacijama koje su dolazile i dolaze, prokomentirao je supervizor Waser.

On je pohvalio sve one koji su sudjelovali u spašavanju ugroženog stanovništva, a posebno samo stanovništvo koje se u toj nevolji nesebično pomagalo uzajamno.

Čestitao je Vladi Brčko distrikta na snalaženju i rješavanju problema katastrofe koja se ne pamti na ovim prostorima. Skupštini se zahvalio na donošenju jučerašnjih zaključaka o aktivnostima za prevazilaženje nastale situacije.

Jednoglasno usvajanje potpore Supštine Vladi Brčko distrikta i rebalansu proračuna je ono što će biti neophodno u svim budućim nastojanjima na putu ka oporavku od katastrofe, prokomentirao je još supervizor Waser.

Obišao je poplavljena područja Vučilovca i Krepšića, te posjetio Policiju i Crveni križ Brčko distrikta.

I kada je stanje na terenu bilo najkritičnije supervizor je cijelo vrijeme bio na vezi sa Vladom i Skupštinom, te u svojoj nadležnosti pomagao. A i svojim današnjim dolaskom u Brčko stavio se na raspolaganje stanovništvu Distrikta da pomogne koliko može, kazao je nakon sastanka gradonačelnik Anto Domić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Đorđa Kojić zahvalio se supervizoru Waseru za ponuđenu pomoć u ovim teškim trenucima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.