RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Водостај Саве опада, а дијелови неких насеља и даље одсјечени од путева

Ниво ријеке Саве је у опадању, вода у сливу Тиње се повлачи, а неки дијелови насеља у дистрикту, попут Дренове су, због поплављених подручја, одсјечени од путне комуникације.

Такође су блокирани прилазни путеви појединим гробљима и објектима, затим стари пут у Брезовом Пољу и други, са којих би се, уколико не буде падавина, вода већ данас требало да повуче.

Ове информације су изнесене током јутрошњег ванредног засиједања чланова извршне власти који су поново анализирали стање на подручјима дистрикта захваћеним поплавама.

Све службе су на терену и на услузи грађанима, а чланови Владе раде комплетан преглед стања и припремају извјештај о тренутној ситуацији и мјерама које треба предузети у будућности у циљу заштите од поплава.

Према ријечима Анте Домића, градоначелника Брчко дистрикта, извјештај ће бити завршен у понедјељак, а затим предочен скупштини како би се усагласили даљи потези у смислу обезбјеђења новца за санирање, првенствено инфраструктурних штета, насталих усљед поплава.

„Шеф Одјељења за пољопривреду данас је добио задатак да ангажује одговарајућу институцију која ће направити документ са смјерницама за дјеловање против поплава и трајно рјешавање овог проблема“, рекао је градоначелник Домић.

Што се тиче плаћања одштете оним становницима који су претрпјели штету од поплава, прије свега је потребно утврдити гдје је, шта и колико уништено па тек онда дјеловати.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.