RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Velike gužve na svim razinama zdravstvene zaštite u distriktu Brčko

Svjedoci smo niza problema koji se događaju u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti   Brčko distrikta na koji smo upozoravali u protekle dvije godine, i putem skupštinske govornice i putem oglašavanja u medijima, kazao je na današnjoj konferenciji za tisak predsjednik Socijalističke partije Općinski Odbor Brčko distrikta BiH Perica Burgić.

On je istakao da se događaju velike gužve i u primarnoj i sekundarnoj zaštiti , kao i opterećenosti ljekara i ostalog medicinskog osoblja u svome radu, te smo bili zagovornici da ostane na proračunu distrikta Brčko, i da se ta transformacija ne radi i dok se ne steknu svi potrebni materijalno tehnički i kadrovski uvjeti. Za to nije bilo razumjevanja u skupštinskoj većini, i sada imamo situaciju takva kakva je , i tražimo od Vlade distrikta Brčko da se odredi , što s zdravstvenom ustanovom koja od svojeg formiranja nije uposlila niti jednog medicinskog radnika, a čak je i otpustila i dotadašnje djelatnike koji su radili pod ugovorom o djelu.

Imamo velike gužve, preopterećenost medicinskog osoblja i moramo naći načina kako pomoći i poboljšati stranje u zdravstvu, naglasio je Burgić.

On se osvrnuo i na aktualnu situaciju vezanu za poplave u distriktu Brčko i istakao da je problem višegodišni, u kojem Vlada distrikta Brčko samo konstatuje stanje , a da ništa ne poduzima na sustavnom riješavanju problema.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.