RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vozačima u Brčkom na raspolaganju dodatnih 258 parking mjesta

Broj parking mjesta, kojima upravlja JP “Putevi” Brčko, u odnosu na minulu godinu uvećan je za 258.

„Povećan broj parkinga je rezultat naših aktivnosti na pripremi i uređenju prostora za parkiranje kod brčanske Bolnice, gdje je na najsavremeniji način uređeno 188 parking mjesta. Takođe smo uredili i dodatnih 70 parking pozicija, u sve tri platežne zone, a neki od parkinga su iscrtani i uvedeni u sistem naplate i na zahtjev samih građana. Takav je slučaj za parkingom oko „Kifle“, zgrade u samom središtu grada“, rekao je zamjenik direktora JP „Putevi“, Mato Itrić.

Mato Itrić

Inače, naplata parkinga je na nivou minule godine, bar kad je riječ o izdavanju dnevnih parking karata, a odnose se na vozače, koji nisu platili parkiranje.

„Za osam mjeseci ove godine izdato je 7.954 dnevne parking karte. Odmah po njihovom izdavanju, plaćeno je 6.908 ili 86,84%, dok su opomene za plaćanje proslijeđene u 1.046 slučajeva, što je 13,6 procenata“, akcentirao je Itrić.

Nakon što su  proslijđene opomene, vozači su platili 851 dnevnu kartu ili 81,40 posto, dok 195 karata nije plaćeno  odnosno 18,60 %, što će ići u dalji proces prinudne sudske naplate.

„Pretpostavlja se da će broj onih kojima se prinudno naplaćuju dnevne karte, do kraja godine, biti oko 300, a što je gotovo identično broju prinudnih naplata koje smo imali i za 2020. godinu“, istakao je Mato Itrić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Uskoro počinju prva arheološka iskopavanja u Distriktu

Mirsad Arnautović

Brčko: Danas predstave za učenike u okviru “Frančeskovih dana”

Admir Kadrić

U Brčkom danas registrovana dva nova slučaja zaraze virusom korona

Radio Brčko