RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vrijedni mladi ljudi, brčanski srednjoškolci postigli uspjeh na Olimpijadi njemačkog jezika

Na Olimpijadi njemačkog jezika održanoj 12. maja 2023. godine u organizaciji Geteovog instituta u Sarajevu učenici JU Gimnazije “Vaso Pelagić” Brčko postigli su izuzetan uspjeh.

Magdalena Radić osvojila je 1. mjesto na nivou B1, dok je Amar Ribić osvojio 2. mjesto na nivou C1.

Još sedam učenika brčanskih škola (JU Tehničke škole Brčko: Neira Drinjak i Damir Milkunić, JU Gimnazije “Vaso Pelagić” Brčko: Dragana Milošević, Hana Kurtović, Hasnija Avdić i Dražen Petrović i JU Treće osnovne škole Brčko: Nedim Novalić), pobjednici na međuškolskim takmičenjima na četiri nivoa (A2, B1, B2, C1), učestvovali su na ovom finalnom takmičenju zajedno sa oko 60 učenica i učenika iz ostalih krajeva BiH.

 

Geteov institut je organizovao i bogat kulturni, muzički, zabavni i sportski program pod nazivom “Goethe Triatlon”, te su svi učesnici mogli da se zabave uz njemački hip-hop bend Bambägga.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.