RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom o upravljanju ljudskim resursima, inovativni modeli

Spoljnotrgovinska komora BiH pozvala je predstavnike poslovne zajednice da 24. maja u Brčkom učestvuju na seminaru “Upravljanje ljudskim resursima-inovativni evropski modeli”, koji je namijenjen direktorima, preduzetnicima, menadžerima svih nivoa, zaposlenima u službama za ljudske resurse i svima koji žele unaprijediti znanja u ovoj oblasti.
Seminar će biti održan u prostorijama Privredne komore u Brčkom, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore.

Pitanje upravljanja ljudskim resursima u kompanijama ili organizacijama, kao centralno organizacijsko-kadrovsko pitanje predstavlja oblast menadžmenta koja tehnikom upravljanja kadrovskim kapacitetima obezbjeđuje i garantuje ostvarenje poslovnih ciljeva.

LJudi u kompaniji ili organizaciji predstavljaju osnovni faktor procesa rada, te se zbog toga funkcije upravljanja ljudskim resursima smatraju dominatnim, a u osnovi se trebaju prilagoditi specifičnostima kompanije ili organizacije, navodi se u saopštenju.

“U budućim procesima jedinstvenog ekonomskog prostora u EU, potrebno je izgraditi jasan i inovativno oblikovan poslovni identitet i poslovni imidž kompanije ili ustanove, za što je glavni preduslov na složenom EU tržištu- efikasno i uspješno upravljanje ljudskim resursima primjenjujući evropske /napredne/ modele, stvarajući pri tome jedan od osnova za razvoj evropskog poslovnog identiteta na domaćem tržištu”, ističu iz Komore.

Zainteresovane za učešće na seminaru, mogu se prijaviti popunjavanjem obrasca koji se nalazi na veb stranici Komore najkasnije do 22. maja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH: Inženjerska komora FBiH – Apel građanima Zenice u vezi sa sinoćnjim zemljotresom

Vladimir Matijević

ЦИК БиХ: Тужилаштво дистрикта бриљантан примјер на спречавању изборних манипулација

Миљана Ђурђевић

U sklopu stručnog kinološkog seminara promovisana i slikovnica za djecu