RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Za deset dana konačna lista korisnika u Programu samozapošljavanja

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta objavio je preliminarnu listu kandidata kojima su odobrena sredstva po Programu samozapošljavanja u 2018. godini. Na listi se nalaze  53 lica kojima su odobrena sredstva u pojedinačnim iznosima od pet do petnaest hiljada KM.

Već petu godinu za redom, Vlada Brčko distrikta preko Zavoda za zapošljavanje  realizuje Program samozapošljavanja u privredi za šta je, do sada, utrošeno oko tri  miliona maraka. Javni poziv za dodjelu sredstava po programu iz 2018. godine se privodi kraju jer je Komisija za izbor najboljih projektnih ideja početkom mjeseca objavila preliminarnu listu kandidata kojima su odobrena sredstva po ovom posljednjem programu.

Vlado Jevtić

“Sredstva za ovaj program su obezbijeđena u budžetu Brčko distrikta u iznosu od 500 hiljada KM uz dodatnih 77 hiljada Zavoda za zapošljavanje. Nakon okončanja žalbenog postupka konačna lista kandidata kojima su odobrena sredstva bit će objavljena do 25. marta”, naglasio je Vlado Jevtić, direktor brčanskog Zavoda za zapošljavanje.

I ove godine za navedena sredstva su mogli aplicirati, ne samo nezaposlena lica sa evidencije Zavoda, nego i oni koji su registrovali firmu u 2018. godini, a koji su imali projektnu ideju iz neke grane privrede izuzev trgovine i ugostiteljstva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Ovjera kartona lica sa evidencije Biroa rada od juče po starom sistemu

Sanita Jerković Ibrahimović

Brčko: Od srijede Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi

Sandra Živković

Od 1. lipnja kreću ponovne redovne prijave nezaposlenih osoba na Zavod za zapošljavanje

Sandra Živković