RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Raspisan Javni poziv za teže zapošljive osobe

Brčanski Zavod za zapošljavanje krajem prošlog tjedna je raspisao Javni poziv za teže zapošljive osobe, za koji je izdvojen iznos od ukupno milijun maraka.

Ovim programom poduzeća će ostvariti sufinanciranje na bruto plaće ukoliko zaposle nekog iz kategorije teže zapošljivih osoba.

„Petu godinu zaredom brčanski Zavod za zapošljavanje provodi program sufinanciranja za teže zapošljive osobe. Osnovni uvjet za apliciranje na ovaj Javni poziv je da se osoba nalazi na aktivnoj evidenciji Zavoda, te da ima minimalno tri mjeseca prebivalište na području Brčko distrikta“, kazao je Admir Galijatović, šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju.

Ciljne grupe, odnosno osobe koje mogu aplicirati na Javni poziv su: dugoročno nezaposlene osobe koje se nalaze duže od 12 mjeseci na evidenciji Zavoda, osobe koji stiču prvo radno iskustvo, osobe mlađe životne dobi do 30 godina starosti, osobe starije životne dobi od 50 i više godina, osobe sa invaliditetom, članovi uže obitelji poginulih branitelja i ratnih vojnih invalida te civilne žrtve rata i djeca civilnih žrtava rata.

„Poslodavci koji zaposle osobe s osnovnom i srednjom stručnom spremom mogu ostvariti pravo na sufinanciranje bruto plaće u iznosu od 7.200 maraka, te za osobe sa višom i visokom stručnom spremom ostvaruju sufinanciranje od 9.600 maraka na razdoblje od 24 mjeseca“, dodao je Galijatović.

Cilj ovog Javnog poziva je stvaranje uvjeta za odlazak u mirovinu osoba starije životne dobi, zapošljavanje osoba sa invaliditetom, zatim članovi uže obitelji poginulih branitelja i civilnih žrtava rata, te smanjenje odlaska mladih.

Javni poziv će ostati otvoren do 07. listopada do 15:00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Javni poziv za pomoć gospodarskim subjektima kojima je zabranjen rad zbog pandemije

Radio Brčko

Nezaposlenim licima sa Zavoda za zapošljavanje po 100 KM jednokratne pomoći

Radio Brčko

Брчко: Јавни позив за донације непрофитним организацијама из подручја спорта и културе

Radio Brčko