RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Za školske užine prikupljeno preko 1.000 maraka

U Brčkom je 13.10.2019.godine u organizaciji District team-a održana aktivnost pod nazivom ,, Doniraj za školsku užinu ” u saradnji sa frizerskim salonima Berber Majk i Sead barber shop, koja se sprovela u sklopu projekta PRO:budućnost.

Dva mlada frizera svojim umijećem i radom šišali su na Trgu mladih mlade stare i djecu.

Akcija je bila posjećena više od očekivanog broja. Novčana sredstva skupljena su u iznosu od 1.090 maraka koja će biti raspodjeljena u dvije osnovne škole na području Brčko distrikta.

Cilj samog projekta i ujedno aktivnosti koju bismo izdvojili od ostalih jeste pokazatelj da malim koracima možemo učiniti velike stvari i izdvojivši naših nekoliko sati nekome uljepšati naredne mjesece, godinu ili čak ostaviti sjećanje za čitav život.

Također, smatramo da je vrijeme da se počne raditi na konkretnim stvarima i prestati pričati o promjenama nego ih činiti, navedeno je, između ostalog u priopćenju organizatora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nova humanost na djelu članova Udruženja “Spas” uz Brčkog

Radio Brčko

Брчко: До сада прикупљено 13 хиљада марака за лијечење Емира Хамзића

Anđelka Đurić

‘Merhamet’ podijelio migrantima u Bihaću novi kontingent pomoći

Radio Brčko