RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: До сада прикупљено 13 хиљада марака за лијечење Емира Хамзића

У сарадњи са Фондацијом „Мирза Трумић“ и угоститељским објектима на подручју Дистрикта данас је покренута хуманитарна акција под називом „Кафа за Емира Хамзића“, који је прије двије године тешко настрадао на Сави.

У наредних неколико дана очекује се још организованих хуманитарних акција у Дистрикту.

„У оквиру пројекта „За Емирове кораке“ организују се ових дана различите хуманитарне акције како би се што више прикупило новца за лијечење и рехабилитацију тридесетгодишњег Брчака Емира Хамзића, који је приликом скока у Саву тешко повриједио кичмени стуб. За његово личење у иностранству матичним ћелијама непходно је 40.000 еура“, истакла је Селма Трумић, оснивач Фондације „Мирза Трумић“.

Селма Трумић истиче да се до сада акцији одазвао велики број привредника и позвала све грађане да попију своју омиљену кафу и тиме учествују у новчаној подршци цијелој акцији.

„У ових седам дана прикупљено 13 хиљада марака или око 7 хиљада еура па се и наредних дана очекује наставак хуманитарних активности и кроз постављање кутија за директно донирање новца“, додала је Трумић.

Према њеним ријечима, одазивају се и друга удружења са простора Дистрикта како би дали свој несебични допринос, као и привредници.

Представник угоститељских објеката у Брчком, Един Бећиревић каже да се хуманитарним акцијама увијек одазове већи број власника кафића у Дистрикту и да на тај начин показују јединство на дјелу.

За 19. септембар је планирано да се одржи велики хуманитарни концерт у брчанском Дому културе са локаним пјевачима, гдје ће бити постављене кутије за донирање новца па је за вјеровати да ће Брчаци још једном на дјелу показати своју хуманост и донирати неопходну суму од 40 хиљада еура како би Емир Хамзић могао отпутовати на неопходно лијечење.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

‘Merhamet’ podijelio migrantima u Bihaću novi kontingent pomoći

Radio Brčko

U emisiji “Civilno društvo” o humanitarnoj akciji brčanskog SOZ-a povodom pravoslavnog Božića

Radio Brčko

Udruženje Pomozi.ba otvorilo humanitarni bazar za najugroženije građane BiH

Radio Brčko