RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zabranjen skup Udruženja građana “Selam” iz Gornjeg Rahića

Prije dva dana Policiji Brčk distrikta BiH od strane Udruženja građana Omladinski kulturni centar „Selam“ Gornji Rahić proslijeđen je dopis u kojem članovi udruženja obavještavaju da će danas, 4. jula, u periodu od 10 do 15 sati u centru Brčkog organizovati skup s ciljem prezentacije i upoznavanja javnosti sa radom udruženja.

Kako je navedeno u dopisu  u svojstvu organizatora, skupu bi prisustvovalo pet do deset građana.

“Shodno ovlaštenjima iz Zakona o policiji Brčko Distrikta BiH i Zakona o javnom okupljanju Brčko Distrikta BiH šef Policije Brčko Distrikta BiH Goran Pisić donio je odluku da ne odobri organizaciju planiranog skupa“, rekao je šef Operativno komunikacijskog centra brčanske Policije Halid Emkić.

Na naš upit o tome koji su motivi vodili šefa policije da donese ovakvu odluku,  Emkić je naglasio da za sada ne može iznositi više informacija, ponovivši da je Odluka o zabrani skupa zasnovana na zakonskim odredbama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.