RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zabranjen teretni i autobusni promet obilaznicom od Brčkog preko Vukšića do Pelagićeva

Policija Brčko distrikta, uz suglasnost Vlade, izdala je rješenje o zabrani prometa za teretna vozila preko 3,5tona ukupno dozvoljene mase i autobuse, na alternativnom cestovnom pravcu: Grbavica-Donji Rahić-Ulice -Donji Vukšić-Laništa–magistrala Tuzla-Orašje. Promet na ovoj dionici je organiziran kao alternativni pravac zbog obustave prometa na magistralnoj cesti Brčko-Lončari u Krepšiću. Zabrana prometa za teretna vozila i autobuse počinje od sutra pa do okončanja radova na rekonstrukciji oštećene ceste i mosta u Krepšiću.

Izdat je nalog Javnom poduzeću “Putevi” Brčko da na dijelovima ceste gdje se uvodi zabrana prometa u oba smjera postavi odgovarajuću prometnu signalizaciju. Nadležni inspektor za ceste će vršiti kontrolu postupanja učesnika u prometu po ovoj zabrani i obavezan je izvršiti nadzor i donijeti eventualna rješenja o otklanjanju nedostataka na mjestu izvođenja radova oko rekonstrukcija oštećene ceste na magistrali Brčko – Lončari u Krepšiću.

Također, zbog radova na uklanjanju mina i eksplozivnih sredstava privremeno će se obustavljati promet za sva vozila na lokalnoj cesti Poljaci – Blaževac. Obustava će biti izvođena od 14.06. do 10.07. svakog radnog dana u vremenu od 8 do 16 sati, i to na način da se 30 minuta vrši zaustavljanje prometa i 10 minuta propuštanje vozila, priopćeno je iz Policije Brčko distrikta. U navedene dane, promet će biti reguliran vertikalnom prometnom signalizacijom i uz upute organizatora deminiranja.

Foto: ebrcko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.