RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Njemačka humanitarna organizacija Bosnienhilfe Niederrhein donirala pomoć Distriktu

Predstavnici njemačke humanitarne organizacije Bosnienhilfe Niederrhein, Jurgen Kuran i Manfred Boing boravili su u Brčkom gdje su se u prostorijama Gradske vijećnice sastali sa gradonačelnikom Brčko Distrikta BiH dr. Antom Domićem.

Ova humanitarna organizacija je u proteklih dvadesetak dana donirala 25 tona humanitarne pomoći Distriktu posredstvom Crvenog križa, a u narednih nekoliko dana će distribuirati još 20 tona preko humanitarne organizacije Merhamet. Pomoć se ogleda u osnovnim prehrambenim namirnicama, primjerice brašno, šećer, riža, te sredstvima za higijenu i dezinfekciju, kao i u odjeći.

Predstavnike Bosnienhilfe Niederrhein gradonačelnik je upoznao sa trenutačnom situacijom na područjima koja su najviše zahvaćena poplavama i klizištima. Dr. Domić je zahvalio predstavnicima ove humanitarne organizacije na ukazanoj potpori, te istaknuo da su vrlo vrijedni ljudi koji su pokazali veliko srce za stanovništvo Brčkog u ovako teškoj situaciji i poteškoćama koje su ih snašle. Tijekom sastanka dotaknulo se i pitanja u svezi otvaranja pučke kuhinje u Brčko Distriktu, te je predloženo da njihov sljedeći posjet Brčkom bude posvećen upravo ovoj temi.

DSC_0319

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.