RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Zahtjevan konkurs za direktora Kancelarije za prevenciju korupcije

Kancelarija za prevenciju i borbu protiv korupcije u Distriktu treba profunkcionisati najkasnije idućeg mjeseca, odnosno odmah po usvajanju budžeta.

Rukovodeće pozicije u ovoj kancelariji, direktor i dva zamjenika, biće popunjene nakon konkursa čije raspisivanje se očekuje u maju.

“Sam konkurs, čiji su opšti i specifični uslovi već zakonom predviđeni, veoma je zahtjevan, počev od stručne spreme kandidata, preko iskustva koje treba posjedovati, pa do toga da kandidat nije politički aktivna osoba“, rekao je, u ime brčanske Vlade, glavni koordinator, Sead Šadić.

Inače, sama Kancelarija ukupno neće brojati više od desetak uposlenika i to uglavnom onih koji su do sada radili u Kancelariji za pritužbe i žalbe građana, koja će, samim tim, biti ugašena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ULJUB organizuje konkurs za dodjelu prostorije za rad umjetnika

Radio Brčko

Brčko: Konkurs za popunu Vijeća nacionalnih manjina otvoren još sutra

Admir Kadrić

Polovinom februara konkurs za prijem u Oružane snage

Radio Brčko