RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zakon o mladima krajem godine ???

Udruženje za Edukaciju, Promociju i Afirmaciju Mladih E.P.A. Brčko distrikt BiH, u prostorijama brčanskog Omladinskog centra upriličilo je konferenciju za novinare, kako bi informisali javnost o postignutim rezultatima u okviru Javne kampanje pod nazivom      “Vrijeme je da mladi Brčko distrikta dobiju svoj zakon”, podržane od strane Centra za Promociju Civilnog društva iz Sarajeva i Ambasade Kraljevine Švedske u BiH.

Jevto Ilić, predsjednik ovog udruženja, kazao je da je udruženje u toku pet mjeseci, koliko se ova kampanja implementira u Distriktu, uspjelo animirati predstavnike vlasti da se ozbiljno pristupi sa procedurama za usvajanje Zakona o mladima, te uputilo smjernice za izradu istog, koje su povučene sa Vlade iz tehničkih razloga.

Ilić je naglasio, da očekuje da smjernice za izradu Zakona o mladima budu uvrštene u dnevni red na slijedećoj sjednici Vlade, te da je, kako je kazao, prema izjavama nekih političara, usvajanje ovog zakona planirano za četvrti kvartal ove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.