RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Priopćenje za javnost HSS-a

Organizacija HSS Brčko distrikt BiH je, na sjednici Odbora, raspravljala o stanju uzrokovanom poplavama, sa akcentom na podrućju gdje žive hrvatski povratnici, gdje su evidentirane najozbiljnije posljedice na obiteljskim kućama i usjevima, kao i na infrastrukturnim objektima.

HSS izražava zabrinutost što se ponavlja zapostavljanje povratničke populacije od strane nadležnih institucija, što izražava opravdano nezadovoljstvo  naših građana. Svojevremeno je i Supervizor za Brčko distrikt BiH tražio plan večih finansijskih ulaganja u rješavanje problema hrvatskih povratnika, što su institucije Brčko distrikt BiH ignorirale, a to je dovelo do ugrožavanja života i imovine na tim prostorima.

U cilju pronalaženja trajnih rješenja,  kako bi se izbjegle ovakve i slične situacije, HSS traži da Vlada Brčko distrikt BiH pripremi plan aktivnosti na ublažavanju posljedica od poplava tako što će se čišćenje korita rijeka raditi od ušća prema izvorištu, a ne kao do sada, obrnuto, što se pokazalo kao bacanje novca bez rješenja problema.

HSS traži da Odjeli za poljoprivredu i Javnu sigurnost  upute  stručna povjerenstva radi utvrđivanja šteta izazvanih poplavama, te da predlože mjere za saniranje šteta kako bi se i naši građani lakše nosili sa posljedicama od poplava.

Profesionalnim nastupanjem Vlade Brčko distrikt BiH će se izbjeći i”političke” posjete, samo pojedinim poplavljenim MZ, obično ”većim biračkim tijelima,,, a osigurati će i ravnopravniji tretman najugroženijih, a to su povratnici.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.