RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Започела акција сaкупљања лектире за школу у Доњем Брезику

У оквиру пројекта „Ризница знања“ млади  мјесне заједнице Доњи Брезик  данас  су  започели  акцију прикупљања школских лектира од грађана  намијењених основној школи у Доњем Брезику.

Маја Јовић

Акција сакупљања лектира, од првог до деветог разреда основне школе, биће реализована сваки дан од 25. јануара до петог фебруара ове године у временском периоду од 16 до 19 часова.

„Грађани који желе донирати књиге могу то урадити у канцеларијама у Доњем Брезику у улици Семберска 73“, каже Маја Јовић, локални координатор  Међународне  организације за миграције – Подршка  младима у локалној заједници.

Према њеним ријечима млади Доњег Брезика  су препознали недостатак библиотечког фонда у основној школи  у Брезику као недостатак и препреку за развој,  учење и напредовање младих.

“Млади позивају све грађане да се укључе и помогну ову акцију донирањем наслова који су потребни  основцима као обавезно школско штиво”, истакла је Маја Јовић.

Пројекат „Ризница знања“ се реализује у склопу пројекта „Подршка младима у локалним заједницама“ у БиХ који имплементира  IOM организација уз финансијску подршку Уједињеног Краљевства.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Доњем Брезику служен парастос за погинуле српске борце

Миљана Ђурђевић

Брчко: У току реализација више пројеката на водоснабдијевању

Миљана Ђурђевић

Припадници СИПА-е ухапсили седам особа у Бијељини и Сокоцу због ратних злочина

Radio Brčko