RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zastupnici brčanske Skupštine kroz prvo čitanje usvojili izmjene Zakona o javno-privatnom partnerstvu

Tokom prijepodnevnog dijela rada zastupnici brčanske Skupštine su što kroz prvo, što kroz drugo čitanje usvojili izmjene i dopune četiri zakona, među kojima su najviše pažnje zastupnika izazvale izmjene i dopune Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Distriktu.

„Ovim izmjenama se u pet oblasti koriguje, odnosno popravlja trenutno važeći zakon, kako bi se unaprijedilo investiranje u različite projekte kroz javno-privatno partnerstvo“, rekao je u ime predlagača, brčanske Vlade dogradonačelnik dr. Anto Domić.

On je takođe podsjetio da je od formiranja Distrikta do danas, reklo bi se uspješno proveo jedan projekat javno-privatnog partnerstva.

„Radi se o projektu započetom prije dvanaest godina u oblasti zdravstva. Konkretno radi se o dijaliznom centru, do čijeg ugovorenog roka partnerstva nije ostalo još mnogo vremena“, precizirao je Domić.

Nakon kraćih diskusija uglavnom opozicionih zastupnika, izmjene i dopune Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Distriktu su većinom glasova prisutnih zastupnika, prihvaćene kroz prvo čitanje, što se odnosi i na izmjene Zakona o državnim službenicima Distrikta, kojim se omogućava da službenici ovdašnje administracije mogu obavljati poslove u službama na nivou entiteta, koristeći neplaćeno odsustvo, a potom se vratiti na ranije pozicije unutar brčanske administracije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.