RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održan sastanak ministra komunikacije i prometa u Vijeću Ministara BiH Edina Forta s gradonačelnikom Distrikta Zijadom Nišićem

Ministar komunikacije i prometa u Vijeću Ministara BiH Edin Forto sastao se danas sa gradonačelnikom Brčko distrikta Zijadom Nišićem gdje su osim budućih infrastrukturnih projekata koji se odnose na cestovni, željeznički i riječni promet, razgovarali i o rekonstrukciji i izgradnji mosta Brčko-Gunja.

Na danas održanom sastanku dotaknulo se dosta tema, a među značajnim su svakako i posjeta Javnom poduzeću „Luka Brčko“, koja bi mogla imati bogato poslovanje kada bi se korito rijeke Save produbilo i na taj način omogućila duža plovnost ovom rijekom tijekom godine.

„Nevjerojatno je da i nakon toliko godina poslije rata obala rijeke Save još uvijek nije deminirana, što sprječava čišćenje i produbljivanje korita, te kako bi brčanska Luka napokon zaživjela na način, kako svi znamo, da može“, kazao je Edin Forto ministar komunikacije i prometa u Vijeću ministara BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić kazao je kako je Brčko u fokusu današnjeg sastanka, te da treba da se tretira promet i potencijali Distrikta, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u regiji, te da se nađe na mapi europskih koridora.

„Što se tiče rekonstrukcije postojećeg mosta Brčko-Gunja sve je spremno i čeka se potpisivanje Sporazuma s ministrom mora, prometa i infrastrukture Vlade Republike Hrvatske Olegom Butkovićem, novčana sredstva su već izdvojena i očekujem da će se tijekom sljedeće godine ovaj most uraditi“, dodao je Forto.

Kada je u pitanju izgradnja novog mosta, Forto je istaknuo kako je zadaća vlasti u Brčko distriktu da rade na usvajanju prostorno planske dokumentacije koja točno određuje točku pristupne ceste i samog mosta, te da je Hrvatska strana to već odradila.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.