RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Završen 12. Međunarodni turnir u stolnom tenisu u znaku domaći

„EUROPSKA SEDMICA SPORTA“ koja se obilježava i u Brčko distriktu BiH prvog dana je prigrlila još jedan hvale vrijedan uspjeh Stolno teniskog kluba „ Brka 2007“ iz Brke. Ovaj klub je rezultatski i organizacijski besprijekorno obilježio 20. obljetnicu Brčko distrikta BiH.

Održan je 12. Međunarodni turnir u stolnom tenisu u dvorani VIII osnovne škole Brka. Sve se dogodilo u znaku domaćina. U ime organizatora sudionike su pozdravili predsjednik Ahmet Trobradović i članica Ina Pamukčić.

Trobradović je posebno zahvalan klubovima koji su u vremenu pandemije došli da turnir. Stolno teniski klubovi su se natjecali u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji. Nastupili su: STK „ Vukovar 91“ Vukovar i STK „ Županja“ iz Županje (oba iz Hrvatske), STK „ NEC – 015“ iz Ljubovije i STK „ Partizan“ iz Šida ( oba kluba iz Srbije), STK      „Sokol“ Brčko i domaćin STK „ Brka 2007“ Brka (oba kluba iz Brčko distrikta BiH).

U ime pokrovitelja turnira, Vlade Brčko distrikta BiH,  glavni koordinator u Vladi Sead Šadić je za Radio Brčko rekao: „ Ovu manifestaciju smo planirali u mjesecu martu. Epidemija je utjecala na zakazane sportske termine. Sada prisustvujemo jednoj jako lijepoj sportskoj aktivnosti na kojoj su uzeli učešće stolno tenisači iz okruženje po dvije ekipe iz Hrvatske, Srbije i BiH. Ovo za Vladu Brčko distrikta predstavlja veliki značaj u susret „ Europskoj sedmici sporta“, a na ovakvoj i sličnim manifestacijama  stvaraju se nova prijateljstva i daleko bolji ambijent gdje mi kao institucija, ali i naša sportska i druga udruženja možemo da prikažemo što smo to uradili u proteklom periodu. Naša lokalna zajednica  obilježava 20 godina postojanja, a to je veliki jubilej, a kada je riječ o sportskim manifestacijama i sportskim kolektivima možemo se pohvaliti sa STK „ Brka 2007“.

Rezultati seniora: „ Vukovar 91“ – „ Partizan“ 3 : 0, „ Brka 2007.“- „ NEC-015“ 3 : 2, „ Vukovar 91“ – „ Brka2007“  0 : 3, „ Partizan“ – „ NEC -015“ 1 : 3. Poredak: 1. „ Brka 2007“, 2. „ Vukovar 91“, 3. „ NEC-015“ i 4. „ Partizan“.

Poredak veterana: 1. „ Brka 2007“ , 2. „ Sokol“ Brčko, 3. „ Županja“.

Pehare, medalje, diplome i zahvalnice su uručili Sead Šadić u ime Vlade Brčko distrikta BiH i Ahmet Trobradović, predsjednik Kluba i oOganizacionog odbora turnira.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac  

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.