RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom održana manifestacija “Europski tjedan sporta”

Manifestacija „Europski tjedan sporta“ koja se već duži niz godina održava u mnogim europskim gradovima, ove godine, po prvi put upriličena je i u Brčko distriktu.

Tim povodom danas je Brčko distrikt posjetila i ministrica civilnih poslova u Vijeću ministara BiH Ankica Gudeljević, s kojom su u Uredu gradonačelnika Distrikta gradonačelnik Siniša Milić i dogradonačelnik Anto Domić održali sastanak na temu podrške zajedničkim projektima i unaprijeđenja njihove daljnje suradnje.

U sklopu održavanja „Europskog tjedna sporta“ na Trgu mladih su omladinske kategorije različitih ekipa promovirale svoje klubove i sportske trenažne aktivnosti, a upriličena je i izložba sportskih eksponata autora Borisa Vrhovca, veleposlanika sporta BiH u Bruxellesu.

U prvoj službenoj posjeti Distriktu ministrica Gudeljević je istaknula kako je svrha ovakvih aktivnosti poticanje mladih na vođenje aktivnijeg sportskog života.

„Trebamo učiniti sve što je u našoj mogućnosti da apeliramo na mladu populaciju koja se zadržava ispred igrica, TV-a, mobitela, da se okrenu ka sportu i postanu aktivni pa samim time, kao što i slogan kaže ‘BE ACTIVE’, a ove godine zbog pandemije zbog koronavirusa taj slogan smo proširili i kažemo ‘BE ACTIVE AT HOMEi. Dakle, ukoliko se želimo baviti sportom i biti aktivni to možemo bilo gdje, samo trebamo imati volju da se pokrenemo“, rekla je Gudeljević.

Gradonačelnik Milić pohvalio je ovu inicijativu i zahvalio se ministrici Gudeljević što je baš Brčko odabrano da bude dio ove velike europske manifestacije u kojoj se promoviraju sport i zdrav život.

„Ako kroz ovu aktivnost budemo i jedno dijete odvojili od računara i onoga što je boljka ovog suvremenog doba i usmjerili ga na bavljenje sportom, mislim da smo napravili dobar rezultat, ali sam siguran da će daleko više biti onih kojima će se na ovaj način probuditi svijest o potrebi bavljenja sportom i uopće zdravim načinom života“, istaknuo je Milić.

U sklopu manifestacije na Trgu mladih veleposlanik Vrhovac pripremio je izložbu sportskih eksponata najboljih sportaša svijeta, koji su dio njegove privatne kolekcije, a istaknuo je kako mu je želja da se u Banjoj Luci otvori muzej sporta u kojem će izložiti cijelu kolekciju.

Vrhovac je rekao da se među 70 izloženih dresova nalazi i oproštajni dres Maradone s njegovim potpisom, kao i oprema Novaka Đokovića.

„Đokovićev reket je instaliran na Fakultetu za sport u Banjoj Luci. Ovdje su njegove patike, majica, šorc i znojnica. Tu možete da vidite i potpisane dresove Messia, Cristiana Ronalda, a tu su Dončić, dva Bogdanovića, Blanka Vlašić“, naveo je Vrhovac.

Manifestacija “Europski tjedan sporta” organizirana je uz potporu Europske unije u suradnji Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Distrikta, te Ureda gradonačelnika s Ministarstvom civilnih poslova BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

HDZ Brčko: Duhovnom obnovom počela izborna kampanja

Vladimir Matijević

Brčko: Otvorena izložba “Tragom brčanskih Jevreja”

Sandra Živković

Brčko: Otvorena izložba u Gradskom muzeju

Sandra Živković