RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Završena prva faza izgradnje kupališta u Brezovom Polju

Prva faza radova na izgradnji kupališta koje će se prostirati na površini od oko 3.000 m2 u Brezovom Polju završila je proteklog tjedna, potvrdila je Jelena Duvnjak, šefica Sektora održavanja u Uredu za upravljanje javnom imovinom Vlade Brčko distrikta.

„U ovu fazu radova investirano je 307.000 KM iz Proračuna Distrikta a do sada su izgrađeni platoi, formirani su i kamenom pokrivene parking površine i pristupna prometnica te su uređene površine dva sportska igrališta“, kazala je Duvnjak.

Duvnjak je ovom prigodom istaknula kako bi sljedeća, druga faza, trebala obuhvatiti izgradnju objekta za skladištenje materijala za plažu, asfaltiranje parkinga i prometnice, uređenje zelenih površina te nabavu i postavljanje pratećeg mobilijara za igrališta, čime bi projekt kupališta biti kompletiran.

„Tamo se već može kupati i sunčati, kupalište je uređeno na tom nekom nivou, samo još nemamo, ranije spomenutih, pratećih sadržaja“, zaključila je Duvnjak.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Житељи парохије брезопољске даровали крв

Radio Brčko

Brčko: Obavještenje za kupce električne energije u Brezovom Polju

Radio Brčko

Брчко: Купалиште на Сави већ сљедећег љета

Дејана Крстић