RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Za kapitalne projekte u ovoj godini obezbijeđeno preko 20 miliona KM

Za kapitalne projekte koji su u toku i one koji treba da budu započeti u Brčko distriktu namijenjeno je preko 20 miliona KM budžetskih sredstava. Novim rebalansom Budžeta ova cifra biti će uvećana za još nekoliko miliona maraka, a većina manjih kapitalnih projekata biće završena do kraja godine.

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta Željko Antić za Radio Brčko je kazao da se ovogodišnjim plasiranjem preko 20 miliona KM u gradnju infrastrukturnih objekata u Distriktu u praksi ostvaruje prošlogodišnje obećanje Vlade i Skupštine, a to je da Brčko distrikt ove godine bude jedno veliko gradilište. Od projekata koji se trenutno realiziraju ili su u pripremi realiziranja Antić je izdvojio: nastavak izgradnje Gradskog stadiona, novi objekat javnog zdravstva u krugu Doma zdravlja, završetak tri područna vatrogasna doma, rekonstrukcija hirurgije i pedijatrije u Bolnici Brčko, izgradnju obdaništa u Srpskoj Varoši, Klancu i Brodu, nastavak izgradnje sportskih dvorana u Potočarima i Poljoprivrednoj i medicinskoj školi i izgradnju transportnog cjevovoda.

Željko Antić

Antić je napomenuo da su sredstva iz kapitalnog budžeta koja se sada realizuju većinom sredstva iz prethodnih godina, u budžetu za ovu godinu predviđeno je oko 13 miliona KM, a u rebalansu koji koji je Vlada već usvojila i koji do kraja maja treba biti usvojen i od strane Skupštine, predviđeno je oko 10 miliona KM.

Antić je još napomenuo da i JP „Putevi Brčko“ realizuje značajan dio sredstava iz kapitalnog budžeta na način da se oko četiri miliona KM ulaže u izgradnju ulica u gradu i prigradskim naseljima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Održana javna i stručna rasprava o poslovnim zonama u Brčko Distriktu

Suvad Alagić

Uručeni novogodišnji paketići djeci na Odjelu za pedijatriju

Radio Brčko