RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Završena sjetva pšenice u Distriktu

Sjetva ozimih kultura na području Distrikta privodi se kraju. Unatoč otežanim uslovima zasijano je više od 2.500. hektara.

«Niska vlažnost zemljišta uzrokovala je otežane uslove pripreme površina za sjetvu pšenice koja je dominantna i u ovom ciklusu. Ovo praktično znači da se pod hljebnim žitom, na području Distrikta, nalazi oko 2.000 hektara. Ostalih 500 hektara iskorišteno je za sjetvu ječma i zobi», rekao je šef resornog pododjeljenja u brčanskoj Vladi, Ferhat Ćejvanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Forum građana kandidovao projekte

Mirsad Arnautović

Koncert Kaliopi 11. oktobra u Brčkom

Radio Brčko

Brčko: Sve je spremno za jubilarnu regatu na Savi

Radio Brčko