Brčko

U Brčko Distriktu trenutno nema opasnosti od poplava

Prema hidrometereološkim prognozama za Brčko Distrikt nisu predviđene ekstremne padavine, tako da trenutno u Distriktu nema opasnosti od poplava i pojave novih i aktiviranja starih klizišta.

Mirsad Hasanbašić

“U skladu sa svojim nadležnostima, kao i obavezama, Vladin Odjel za javnu bedzbjednost preduzima sve neophodne preventivne mjere zaštite u slučajevima eventualnih  obilnijih kišnih padavina”, kazao je za Radio Brčko, Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije.

U slučaju obilnijih padavina rizičan je čitav podmajevički predio, a naročito sela Rašljani, Islamovac, Štrepci i druga. Trenutni vodostaj rijeka Save, Brke i Tinje je nizak i ne predstavlja nikakvu opasnost za ljude i materijalna dobra.

Radovi na putu Maoča- Rašljani i Maoča- Islamovac su u završnoj fazi. Putevi se dovode u normalno stanje i popravljaju mostovi kako bi se saobraćaj mogao neometano odvijati.

U eventualnim vanrednim situacijam građani se mogu obratiti Kriznom štabu u kojem su vladini i nevladini timovi na brojeve telefona 121 ili 123.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button