RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zbog duga od 2.195 KM Policija Brčko distrikta BiH privremeno oduzela moped

Izvještaj za medije sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 30.06. od 06,00 sati do 03.07.2023. godine do 06,00 sati

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH nije bilo zabilježenih krivičnih djela, te je isti protekao mirno.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježena su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira kada su tri lica lišena slobode zbog počinjenih prekršaja iz članova 4. „Drsko ponašanje” i 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”, Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 13 vozača i vozila. Od toga sedam vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jedan koji je vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, tri jer su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa i dva jer su upravljali pretovarenim vozilima.

OSTALO:

–  Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 02.07.2023. godine u 19.20 sati  tokom vršenja redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu mopeda marke “Baotian” kojim je upravljao A.T. rođen 1987. godine iz Brčkog. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za lice A.T. je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 2.195 konvertibilnih maraka, te da je povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, navedenom licu je privremeno oduzet moped i deponovan u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.