RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zbog korona virusa i u Brčko distriktu formiran Krizni štab

U Brčko distriktu je u posljednjih mjesec dana zabilježeno šest slučajeva oboljelih od sezonske gripe od ukupno 33 testirana lica u zdravstvenim ustanovama Distrikta. Zbog usložavanja situacije sa korona virusom (COVID-19) u Brčko distriktu je formiran i Krizni štab u čiji sastav su uključeni predstavnici više institucija.

dr. Anđa Nikolić

„Jedno lice od ovih šest oboljelih je sa teškom respiratornom infekcijom, te je nakon liječanja u brčanskoj Bolnici prebačen na Infektivnu kliniku UKC-a Tuzla,“ potvrdila je za Radio Brčko dr. Anđa Nikolić, šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo, pojašnjavajući da do kraja ovog mjeseca postoji mogućnost za obolijevanje od sezonske gripe.

Po preporoci Vijeća ministara BiH i u Brčko distriktu je formiran Krizni štab zbog situacije sa korona virusom (COVID-19) u čijem su sastavu predstavnici Odjeljenja za zdravstvo, Odjeljenja za javnu sigurnost, Javnog zdravstva, Zdravstvenog centra, te sanitarni inspektori.

Nadležnost Kriznog štaba je da svakodnevno prati situaciju i ukoliko dođe do pojave oboljelih od korona virusa da preduzimaju potrebne mjere, kako bi se na vrijeme to otkrilo i spriječilo eventualno širenje virusa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Бразилу од короне умрло 50.000 људи, број заражених премашио милион

Radio Brčko

Brčko: Broj oboljelih od sezonske gripe se svakodnevno povećava

Mirsad Arnautović

Ђоковић данас тестиран на вирус корона и чека резулате

Radio Brčko