RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Žetva pšenice u Distriktu od naredne sedmice

Žetva ozimih kultura, među kojima prednjači pšenica, zasijana je na oko 2.500 hektara na području Distrikta, startovaće naredne sedmice. Temperaturne promjene odnosno jake kiše u minulih dva mjeseca, te tropske vrućine koje vladaju zadnjih petnaestak dana, zrenje pšenice su usporili a sve ukupno će se odraziti na kvalitet i količinu prinosa.

„Prošle godine u ovo rijeme već sam započeo žetvu pšenice. Nadam se da ću ovogodišnji posao otpočeti naredne sedmice, a vjerujem da će prinosi pšenice, u prosjeku na području Distrikta, iznositi oko četiri tone po hektaru“, rekao je predsjednik Udruženja poljpoprivrednika „Sava“ Brezovo Polje – Selo Drago Novaković. Inače, osim pšenice u ciklusu proljetne sjetve biće i ječam, zob, te uljana repica pod kojima je zajedno u Distriktu, zasijano oko 1.000. hektara obradivih površina.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.