RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Kadrić uručio humanitarnu pomoć i novogodišnje paketiće ugroženoj djeci i osjetljivim kategorijama stanovništva

U okviru godine solidarnosti koju je u čitavom svijetu obilježila pandemija koronavirusa, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić opredijelio se da ove godine umjesto podjele u brčanskim vrtićima novogodišnje paketiće i humanitarnu pomoć uruči ugroženoj djeci i osjetljivim kategorijama stanovništva.

Cijeneći da najveći broj roditelja djece u vrtićima može osigurati ovu vrstu poklona, gradonačelnik se odlučio obradovati one mališane kojima roditelji nisu u mogućnosti osigurati ovaj oblik darivanja, te je obradovao one koji imaju zdravstvene probleme, djecu bez roditeljske skrbi kao i manjinske romske populacije. Tim povodom gradonačelnik je danas posjetio romsku djecu u Dnevnom centru u brčanskom naselju Brod i uručio im paketiće, a nakon toga prehrambene pakete uručio je i obitelji Tirić, djeci bez roditeljskog staranja koja živi u naselju Brod kao i socijalno ugroženoj obitelji Maleš iz naselja Ploštare.

Tijekom posjete gradonačelnik je istakao važnost suradnje i solidarnosti prema obiteljima koje vode egzistencijalnu bitku te naglasio i važnost učinkovite međusobne podrške i suradnje između različitih društvenih i socijalnih grupa.

Paketiće je poklonio i Fondaciji Lajla koja brine o djeci s Downovim sindromom, djeci na Odjelu brčanske pedijatrije, te udrugama koja okupljaju djecu sa rijetkim bolestima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Godišnja konferencija za medije gradonačelnika Brčko distrikta BiH

Mirsad Arnautović

Ambasador Makedonije u BiH boravio u Brčko distriktu

Radio Brčko

Uručeni novogodišnji paketići djeci na Odjelu za pedijatriju

Radio Brčko