Brčko

Gradonačelnik Kadrić razgovarao sa pacijentskim udruženjima o problemima u njihovom radu

Na sastanku gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića i predstavnika nekoliko udurženja koja se bave oblastima od posebnog značaja za distrikt danas su razmatrana dva ključna problema u njihovom radu, i to pitanje prostora koje bi ova udruženja mogla koristiti za rad i način finansiranja njihovog redovnog rada.

„Uočeni su problemi zbog primjene nove zakonske regultive u oblasti rada udruženja i fondacija. Obzirom da se radi o udruženjima koja se bave vrlo specifičnim oblastima djelovanja mi kao Vlada ćemo učiniti sve da im olakšamo njihov rad i odgovorimo njihovim zahtjevima“, rekao je gradonačelnik Esed Kadrić.

„Sa gradonačelnikom smo postigli dogovor da se preduzmu koraci ka rješavanju ovih problema i vjerujemo da će to biti na obostrano zadovoljstvo i u koristi svih građana Brčko distrikta, budući da se naša udurženja baziraju na rad sa članstvom iz manjinskih i marginaliziranih grupa“, rekla je Ana Kotur-Erkić u ime „Antidiskriminacijskog foruma Brčko distrikta“.

Sastanku sa gradonačelnikom prisustvovali su predstavnici Unije pacijentskih udruženja Brčko distrikta („Beba više“, „Udruženje distrofičara“, „Udruženje oboljelih od  multiplaskleroze“ i „Brčansko srce“) te udruženja žena koja djeluju na teritoriji Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!