RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Градоначелник и представници ТО обишли туристичке потенцијале Дистрикта

Поводом обиљежавања Свјетског дана туризма под слоганом „Туризам и мир“ градоначелник Брчко дистрикта и представници Туристичке организације Брчко дистрикта са сарадницима и гостима обишли су данас пет најзначајнијих туристичких дестинација у Дистрикту, које ће убудуће бити дио заједничке туристичке понуде Дистрикта.

Званичници су посјетили мјесто Бијела у којем се налази кула Градашчевића, фрањевачки самостан у Дубравама са великом музејском збирком и непорцијењивом галеријом умјетничких слика, потом излетиште Фазанерија, Eтно авлију у селу Рахић и на крају винарија у селу Сандићи надомак Брчког.

Циљ овог обиласка јесте представљање турстичких потенцијала са којима располаже Брчко дистрикт те обиљежавања Свјетског дана туризма.

Обилазећи познато брчанско излетиште Фазанерију градоначелник Зијад Нишић је рекао да је туризам једна од најразвијениијох грана привреде у свијету и да Брчко дистрикт треба радити на промоцији својих потенцијала.

„Ово је једна дестинација која је етаблирана у туристичком смислу и има дугу традицију. Ентузијазмом активиста овдје се оживјела та традиција и друштвена заједница треба помоћи да се ови капацитети развијају“, нагласио је Нишић додајући да се ова дестинација треба посебно маркетиншки обрадити.

Директор ТО Ивана Дамјановић рекла је новинарима да ће Туристичка организација уврстити поред излетишта Фазанерије и кулу Градашчевића у Бијелој као и самостан у Дубравама те Етно авлију у Рахићу и винарију у Сандићима као дио сталне туристичке понуде Дистрикта

„Своје активности смо усмјерили ка валоризацији туристичких потенцијала како бисмо све оно што је потенцијал претворили у туристички производ са крајњим циљем да наши посјетиоци уживају у понуђенм дестинацијама“, нагласила је Дамјановић.

Главни координатор Владе Брчко дистрикта Жељко Антић посјетивши винарију у селу Сандићи рекао је да Брчко дистрикт има потенцијал за развој туризма стим што локалне власти морају радити на унапређењу законских регулатива које ће и малим произвођачима као што је винарија омогућити пласирање својих производа на тржиште.

„Обишли смо још неке винарије на подручју Дистрикта и имамо много ресторана и угоститељских објеката који само могу обогатити туристучку понуду Дистрикта“, навео је Антић.

У склопу обиљежавање Свјетског дана туризма као завршна манифестација сутра ће се одржати округли сто са темом овогодишњег тродневног обиљежавања овог дана под називом “Туризам и мир”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U prvih šest mjeseci skoro 600 hiljada turista, ostvareno oko 1,3 miliona noćenja

Radio Brčko

Turistički radnici u HNK zadovoljni predsezonom

Radio Brčko

U periodu januar – mart 40 hiljada više turista u odnosu na isti period 2019., godini prije Covida

Radio Brčko

Ostavite komentar

*