RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Држављани РС у Брчком имају право на ваучере Српске

Сви грађани Републике Српске који имају пребивалиште на подручју РС, укључујући и грађане с пребивалиштем на подручју Брчко дистрикта, а који имају држављанство РС, остварују право на туристички ваучер у вриједности од 100 марака, којим се може платити смјештај у угоститељским објектима или преко агенција из РС. Слична одлука у припреми је и у Федерацији БиХ.

“Кроз Закон о ублажавању негативних ефеката од посљедица изазваних пандемијом вируса корона у  дикстрикту Брчко уврштене су и мјере које су помогле сектору турузма, угоститељства, али и агенцијског пословања кроз издавање ваучера који се односе на покривање нереализованих туристичких аранжмана,” каже Александар Ђурић, шеф Службе за туризам у Влади дистрикта.

Ђурић сматра афирмативним за развој рецептивног туризма издавање ваучера од стране РС и Федерације Бих којистимулишу породична путовања у оквиру БиХ.

Како је саопштено из Министарства трговине и туризма РС, право пријаве за туристички ваучер има сваки грађанин Републике Српске који је пунољетан, има пријављено мјесто пребивалишта у Републици Српској и резервисан смјештај код угоститеља директно или посредством туристичке агенције који су уписани у Евиденцију угоститеља и туристичких агенција који испуњавају услове за реализацију шеме додјеле ваучера, као и да користи услугу смјештаја у угоститељском објекту ван мјеста пребивалишта. Захтјеви се могу подносити до 10. новембра.

Туристички ваучер може користити само особа на чије име ваучер гласи. Корисник ваучера остварује право на субвенцију трошкова услуге смјештаја која укључује ноћење са доручком у једној смјештајној јединици угоститељског објекта за смјештај, без субвенције осталих трошкова исхране и пића или других факултативних услуга. Пријава за ваучер доставља се Министарству трговине и туризма на прописаном обрасцу у штампаном облику који се може преузети на интернет страници Министарства.

На списку пријављених објеката који учествују у шеми додјеле ваучера 16. јуна било је 27 угоститеља, као што су ЗТЦ “Бања Врућица” (хотели “Кардиал”, “Посавина” и “Србија” те етно-село Усора), ЗТЦ “Бања Кулаши”, “Бања Дворови”, “Терме” Лакташи, Андрићев конак, Тјентиште и тако даље.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Top deset zemalja koje treba posjetiti u 2020. godini!

Radio Brčko

Na izbornim listama iz Brčko distrikta 700 kandidata

Admir Kadrić

U Brčkom danas bez novih slučajeva zaraze virusom korona

Radio Brčko