RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Besplatna pravna pomoć za djecu koja trpe vršnjačko nasilje u školama

Udruženje za razvoj društva KAP obavještava djecu i mlade koja trpe bilo koji oblik međuvršnjačkog nasilja u školi kao i njihove roditelje, da mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć u tom udruženju.

Udruženje je, putem ovlaštenog pravnog zastupnika, počelo projekt pružanja besplatne pravne pomoći za djecu koja trpe nasilje u školama na Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja ‘Dan ružičastih majica’ krajem februara ove godine i dosad su imali zahtjeve za pravnu pomoć koji su uspješno riješeni na podučju cijele BiH.

– Ohrabrujemo roditelje i djecu da se jave i potraže zaštitu u skladu sa važećim zakonima na email: info@udruzenje-kap.com ili putem forme na web stranici www.danruzicastihmajica.ba – saopćeno je iz Udruženja KAP.

Po istraživanju Udruženja, u BiH svako treće dijete trpi neku vrstu nasilja u školama, ali o tome najčešće ne govore jer ne vjeruju u sistem zaštite, što može biti uzrok teških posljedica, pa čak, nažalost, i onih sa smrtnim ishodom.

Projekt besplatne pravne pomoći pokrenut je zahvaljujući podršci Ambasade Australije u Bosni i Hercegovini, a trajat će do završetka ove školske godine.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Грађанима доступна апликација за бесплатну правну помоћ током пандемије

Radio Brčko