RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Шпирић: У БиХ село гори, баба се чешља, а мигранти бирају руте које су им краће и драже

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је Срни да, док друге земље предузимају мјере како би се заштитиле од нелегалног уласка миграната, у БиХ село гори, баба се чешља, а мигранти бирају руте које су им краће и драже јер виде да се нико њима неће позабавити.

“Сви медијски извјештаји из црне хронике гдје се мигранти међусобно убијају, нападају локално становништво, прелазе шумским стазама из државе у државу, нису довољни аргументи за Савјет министара у техничком мандату да предузму бар једну сувислу активност у интересу безбједности грађана БиХ”, упозорио је Шпирић.

Он је подсјетио да је Влада Аустрије јуче одлучила да продужи ванредне контроле на граници с Мађарском и Словенијом како би се заштитила од нелегалног уласка миграната на такозваној “балканској рути”, а Савјет министара у теничком мандату и даље тврди да је ситуација у БиХ под конролом.

Шпирић је указао да је занимљиво да се у извјештајима аустријских медија напомиње да је министар полиције Хереберт Кикл као образложење о новој одлуци навео “латентну пријетњу тероризма” што би требало да упали аларме у свим земљама региона, а посебно оним које нису чланице ЕУ.

“Тако у БиХ село гори, баба се чешља, а мигранти бирају руте које су им краће и драже јер виде да се нико њима неће позабавити. Управо због оваквог стања анархије у коју нас је довела неспособна власт требало би што прије фомирати нови сазив Савјета министара, али све су прилике да Бакир Изетбеговић и његова СДА чекају да ови мигранти добију држављанство и да и њима понуди један ресор сразмјерно њиховој бројности”, оцијенио је Шпирић.

Имајући у виду комплетну ситуацију са мигрантском кризом и да се у БиХ враћају ратници “Исламске државе”, нагласио је Шпирић, било би неопходно да су координациони тим и надлежне институције у сталном засједању и да проводе безбједносе мјере и акције.

“Али с обзиром на то да смо у БиХ, чекаћемо да мигранти организују неку сједницу и донесу одлуку”, рекао је Шпирић.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

SIPA lišila slobode dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

Radio Brčko

Трага се за још двојицом миграната који су побјегли из Имиграционог центра

Radio Brčko

Italijanska obalna straža spasila 573 migranta na moru, pronađeno tijelo jednog stradalog

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!