RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Obilježen 7. april, Dan oslobođenja Brčkog

Savez boraca NOR-a 1941.-1945., juče je obiljelježio sedamdeset i četvrtu godišnjicu od oslobođenja Brčkog. Organizatori su, obilježavajući sedmi april, željeli još jednom ukazati na značaj anitifašističke borbe i cijelog pokreta na području bivše države.

„Veoma je značajno da ove datume nikada ne zaboravimo jer time gajimo duh antifašizma kod mladih generacija što je od izuzetnog značaja“, kazao je predsjednik SUBNOR-a Distrikta, Janko Vuković.

Među brojnim zvanicama i delegacijama koje su položile cvijeće na Spomen konsturnicu, bio je i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić koji je istakao da je antifašizam tekovina koja veže sve narode sa područja bivše Jugoslavije.

„Jedna od temeljnih civilizacijskih normi bila bi da period od 1941. do 1945. ponovo temeljno uvrstimo u školske udžbenike, i tako ispravimo istorijsku pogrešku koju činimo“, rekao je Đokić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Druga i Četvrta osnovna škola obilježile Međunarodni dan dječjih prava

Sanita Jerković Ibrahimović

Članice “Brčanskog srca” sutra u posjeti ženama na Odjeljenju ginekologije

Radio Brčko

Brčko: Sa Trga mladih u znak podrške osobama sa autizmom pušteni plavi baloni

Sanita Jerković Ibrahimović