RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Донирате колико можете и добијете бесплатно фризирање

dav

У наставку хуманитарних активности, ученици Пољопривредне и медицинске школе у Брчком – смјер фризери, од наредне седмице започињу акцију помоћи Удружењу „Беба више“ односно једном брачном пару за одлазак на вантјелесну оплодњу.

Ријеч је о бесплатним фризерским услугама које ће ученици завршне односно треће године фризерског смјера пружати грађанима сваког четвртка, почев од првог у новембру ове, па до последњег у мају, 2018. године.

Брчаци који посјете фризерски салон у „Еш“ насељу и добију бесплатну фризерску услугу, у овој акцији учествују давањем новчаних прилога у складу са својим жељама и могућностима.

Љубица Митић, професорица практичне наставе у средњој Пољопривредној и медицинској школи каже да су се, за помоћ Удружењу „Беба више“, одлучили јер сматрају да максимално треба подржати рађање нових живота. „Јаслицама, вртићима, школама, читавом Брчко дистрикту и свима нама, управо, треба беба више“, истакла је Митићева.

Према њеним ријачима, грађанима ће бити пружене фризерске услуге као у другим салонима у граду попут шишања, фенирања, бланширања, извлачење праменова, затим „омбре“ фризирања, бријања за мушкарце и друго. Милијана Симић, координатор Удружења „Беба више“ поздравља акцију брчанских средњошколаца и каже да се, на такав начин, не помаже само једном брачном пару него широј друштвеној заједници.

„Што је веђи број дјеце, то је више обавеза, честите комуникације, љубави и посла. То све заједно чини здраву средину за живот“, каже Милијана Симић истичући да, за остварење родитељства, нису довољне само двије вантјелесне оплодње које годишње омогућује и плаћа Вада Брчко дистрикта.

Млади фризери су одушевљени чињеницом што, својим радом и талентом, могу помоћи другима у покушају да постану родитељи. Сматрају да се што већи број грађана Дистрикта треба одазвати акцији. Зато их позивају да дођу на фризирање сваког четвртка од девет до 18 часова.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.