RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Mjesečno preko 1.000 prekoračenja brzine

Za devet mjeseci ove godine, stacionarni i mobilni radari na području Brčko distrikta su zabilježili preko 9.000 prekršaja prekoračenja brzine.

Četiri stacionarna radara su, u tom periodu, evidentirala 8.603 ovakva prekršaja od  čega je 3.483 procesuirano izdavanjem prekršajnih naloga, dok se preostali broj odnosi  na strance ili je u toku postupak njihovog procesuiranja. Redovnim i vanrednim kontrolama brzine sa mobilnim radarima zabilježeno je oko 600 prekršaja.

“Ukupno gledajući, ovaj broj je i nešto manji u odnosu na isti period predhodnih godina  iz razloga što su pooštrene kaznene odredbe utjecale na savjest vozača, ali i zbog tehničke neispravnosti radarskih uređaja koji jedno vrijeme nisu radili”, kazao je Kenad Bajrić, komadir Jedinice saobraćajne policije u Brčkom.

Govoreći o dionicama puta gdje se češće evidentiraju prekoračenja brzine, ali i učestale saobraćajne nesreće Bajrić je istakao Malezijski put, dijelove magistralnog puta u naseljima Krepšić i Brezovo Polje, te putna komunikacija Gornji Rahić – Maoča.

Komandir Bajrić je vozače pozvao na oprez.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.