RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Renovirana kino dvorana u Omladinskom centru Brčkog distrikta

Rekonstrukcija kino dvorane u Omladinskom centru Brčko distrikta nedavno je završena i već je data na privremenu uporabu korisnicima. Suvremena dvorana služi za sastanke i okrugle stolove, konferencije, promocije, organizirano okupljanje građana i povremene filmske projekcije.

Srđan Kisić, viši stručni suradnik za Omladinski centar

Srđan Kisić u ime Pododjela za mjesne zajednice i nevladine organizacije kaže da se zbog ukazane potrebe ove godine krenulo sa sanacijom kino dvorane s prostornim kapacitetom od 150 mjesta. Zasada je urađena sanacija enterijera, dok se u narednom razdoblju namjera nabaviti prateća oprema. Na pitanje hoće li Brčaci u budućnosti barem u ovoj kino dvorani moći češće gledati filmove, Kisić ističe da je objekat nekomercijalnog tipa, što znači da bi se projekcije održavale besplatno. “S obzirom da premijernih filmova nemamo, mogli bismo na način improvizacije, puštati određene filmove preko postojećih DVD uređeja”, pojasnio je Kisić.

 

Sat praktične nastave srednjoškolaca

Danas su učenici Poljoprivredne i medicinske škole Brčko distrikta u Omladinskom centru imali sat praktične nastave. Profesorica Vera Lalić kazala nam je da im ovaj prostor mnogo znači u redovitoj nastavi, prvenstveno što imaju mogućnost korištenja projektora, računala, platna za prezentacije i dr.

Učenik Danijel Perić kaže da im je u Omladinskom centru omogućena bolja interaktivna nastava.

Iako ga mnogi građani miješaju s nevladinom organizacijom „Vermont“,  koja u prefiksu ima isti naziv, Omladinski centar Brčko distrikta jedinstven je prostor na području Brčko distrikta koji, u ime Vlade Brčko distrikta,  stoji na usluzi organizacijama civilnog društva i drugim korisnicima čije aktivnosti imaju društveni značaj za Brčko distrikt.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Joxa 01.11.2017. - 11:50 at 11:50

“MOŽEL MARKA ZA SRĐŽANA?”

Kometari su zaključani.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!