RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Превозници из РС-а данас одржавају мирне протесте у Бањалуци

Превозници из Републике Српске тренутно одржавају мирни протест у Бањалуци како би указали на велико поскупљење горива, спорне лиценце које им отежавају рад и дуго држање на границама БиХ.

Више од 150 камиона је са приједорске петље у Бањалуци кренуло, а возачи су сиренама указали на њихове проблеме.

Никола Грбић, предсједник Удружења превозника за међународни унутрашњи транспорт РС, казао је да се превозници суочавају са бројним проблемима, те да од почетка пандемије вируса корона нису добили никакву помоћ од институција.

“Ми имамо добру сарадњу са Министарством саобраћаја и веза РС, али проблем је што државне институције не рјешавају наше проблеме. Највећи проблеми су енормно високе цијене горива, лиценце које нам не признаје Министарство комуникација и транспорта, те веома дуго задржавање на границама у Градишци, Рачи, Изачићу и Броду”, навео је Грбић.

Истакао је да уколико институције БиХ не уваже њихове захтјеве у наредних неколико дана, протести ће бити много радикалнији.

“Ми бисмо могли блокирати граничне прелазе са камионима уколико се наши захтјеви не испуне. Не желимо да грађани испаштају и правимо велике гужве, али ми само желимо да укажемо на наша права. Сви заговарају да требамо испуњавати услове Европске уније, па дајте нам онда иста права каква имају превозници тамо. Ако ми блокирамо границе и не будемо достављали робу ништа држава неће ни имати”, нагласио је Грбић.

Текст и фото преузети са https://www.nezavisne.com/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Francuska: Drugi dan protesta protiv Macrona

Radio Brčko

У току седмице по 500 КМ свим здравственим радницима у Бањалуци

Radio Brčko

Вучић и Брнабићева у четвртак у Бањалуци

Radio Brčko