RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Brčko: AMIKA obilježila Međunarodnu sedmicu djeteta

Kuća za mlade „Prijateljstvo“ Amika Brčko, nizom zanimljivih aktivnosti, obilježila je u subotu Međunarodnu sedmicu djeteta s′ ciljem da se podsjeti i ukaže na prava djece.

„Sedmica djeteta, koja se inače obilježava svake prve sedmice u mjesecu oktobru, ima za cilj da nas podsjeti na prava djece i na važnost poštivanja Konvencije djeteta, kako bi se na što bolji i kvalitetniji način unaprijedio život svakog djeteta”, izjavila je koordinatorica Kuće za mlade „Prijateljstvo“ Amika Brčko, Almedina Lević.

Učitelji Kuće za mlade osmilili su aktivnosti koje su uljepšale dan koji pripada samo djeci, a glavni događaj bilo je glasanje putem kojeg su djeca izrazila svoje želje.

Djeca glasaju u Amiki je mali projekat koji smo željeli da vidimo šta to naša djeca, a i njihovi roditelji žele, da li su zadovoljni našim radom i šta bi promijenili. Glasanje je bilo anonimno i sve želje, nakon glasanja, postavljene su na drvo želja“ dodala je koordinatorica Lević.

Sa učiteljicim kreativne sekcije djeca su pravila zid želja i pozdrava, učiteljica matematičke sekcije pobrinula se za simboličan crtež planete Zemlje, dok su sa učiteljicom novinarske sekcije mališani zabilježili sva dešavanja i pretvorili ih u male kreative radove.

Nakon kreativnog rada, igre i zabave uslijedila je zakuska za djecu i roditelje.

Foto: Arhiva

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U bolničkom smještaju 83 pacijenta

Radio Brčko

Svjetski dan bubrega: Pacijentima u Brčkom prijeko potreban nefrolog

Radio Brčko

Supervizor Scanlan: Brčko ima najveći budžet po glavi stanovnika u BiH, ali mladi ljudi odlaze

Radio Brčko